Carolin Runnquist - vinnare 2018

Årets IT-kvinna 2018

Carolin Runnquist, Director Cyber Security PwC, är en stark ledare med mandat att förändra rådande strukturer. För fjärde året i rad delar vi ut priset till en kvinna som har ”grit”, karaktärsstyrka och med långsiktiga mål i fokus.

För fjärde året i rad delar Tieto ut priset Årets IT-kvinna – en utmärkelse som tillägnas en kvinna som driver jämställdhetsfrågor och gör skillnad.

Årets vinnare är Carolin Runnquist, Director Cyber Security på PwC, som fick ta emot sitt pris under Universum Talent Award, den 3 oktober 2018 i Stockholm.

Ansök eller nominera (ansökan stängd)

Vem söker vi?

It woman Tieto

Vi söker dig som drivs av att skapa förändring med jämställdhet i fokus inom tech-branschen. Du har en passion för IT och är beredd att ta en omväg för att göra skillnad och minska snedfördelningen mellan kvinnor och män inom branschen. Du är modig och vågar utmana nuvarande perspektiv inom området och inspirerar andra att göra likadant.

Om du känner igen dig, ansök redan idag. Om du vet någon som passar in på ovan beskrivning, tipsa henne om att ansöka!

Vad vinner du?

IT-kvinna 2018

Priset består av två delar, där första delen är en lunch tillsammans med vår ledningsgrupp för att få möjlighet att pitcha affärsidéer och nätverka. Du kommer även få vara med och tala på Futuristas och driva förändring tillsammans med Charlotte Levert, HR Chef på Tieto, Ishtar Touilat - vinnare av Årets IT-kvinna 2016 - och, Alexandra Pascalidou, och många andra fantastiska talare.

Ansök till Årets IT-kvinna 2018 genom att skicka in en motivering till varför du förtjänar denna utmärkelse och hur du bidrar till ett smartare, inkluderande samhälle.

Malin Cronqvist - Årets IT-kvinna 2017

Malin Cronqvist

Efter stenhård konkurrens vann Malin Cronqvist över finalisterna Matilda Johansson (grundare av FemmeInspiration) och Sandra Bourbon (grundare av framtidsfeministen). Malin Cronqvist är grundare och verksamhetsansvarig i organisationen HelptoHelp som är en hjälporganisation som arbetar för att skapa långsiktig impact i Tanzania genom att bland annat organisera IT-bootcamp för kvinnor i landet. Läs mer om Malin här.

Intervju med Ishtar Touailat, Årets IT-kvinna 2016

Ishtar Touailat

Ishtar Touailat vann utmärkelsen Årets IT-kvinna 2016. Idag är hon anställd som Head of Innovation Incubation på Tieto. Sedan dess har hon bl.a. blivit utnämnd till Framtidens kvinnliga ledare 2018. Läs en intervju med henne här

Första IT-bolag med jämställdhets - certifiering

Edge Tieto

Tieto är det första IT-bolaget i världen som blivit jämställdhetscertifierade via EDGE, en certifiering vi är mycket stolta över. Tieto har åter igen i år blivit certifierade av stiftelsen EDGE för företagets initiativ att uppnå jämställdhet i sin verksamhet. Den nya bedömningen visade på förbättringar inom alla områden som utvärderats.

Läs mer om certifieringen här

Kontakta oss

Har du frågor kring priset, eller vill veta mer om Tieto och hur vi arbetar med jämställdhet och inkludering? Kontakta Isabella Seege, Head of Employer Branding Sweden.

Vill du bli en av oss?

Womansplace

På Tieto bidrar du till att skapa lösningar för både dagens problem och framtidens utmaningar. Oavsett affärsområde så kommer ditt arbete att vara betydelsefullt för tusentals människor.

Vi söker alltid talanger som vill göra skillnad i samhället med hjälp av IT! Är du en av dem? Läs mer om karriär på Tieto och våra lediga tjänster här

Follow us on Social media

TietoCorp Twitter
Tieto LinkedIN
TietoCorp Instagram
LinkedIN

 

TietoCorp Youtube